30 May

Otkaz za radnika koji je krao od pacijenata na samrti?

Vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić osudio je danas slučaj krađe u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je učestvovao jedan od zaposlenih.

Đajić je najavio da će, nakon okončanja pokrenutog krivičnog postupka protiv ovog radnika UKC-a, u skladu sa zakonom iskoristiti sve mjere koje su mu na raspolaganju, uključujući i davanje otkaza.

On je rekao da se neće libiti da najoštrije kazni osobe koje kaljaju ugled zaposlenih u UKC-u.

“Novo poslovodstvo krenulo je u oštru borbu protiv svih nepravilnosti u radu i nijedan pojedinac neće biti izuzet, ma o kome bila riječ”, tvrdi Đajić.

On podsjeća da je povodom slučajeva krađe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji su se dogodili u martu, tadašnje rukovodstvo pokrenulo disciplinski postupak protiv ovog radnika.

Đajić je u saopštenju naveo da je Disciplinska komisija 28. aprila većinom glasova odlučila da ovom radniku bude izrečena novčana kazna u iznosu 30 odsto od plate u trajanju od tri mjeseca.

U današnjem Euroblicu objavljeno je da je medicinski tehničar Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen nakon što je na Klinici za onkologiju UKC-a pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

 

(Izvor:Srna)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top