Ovog jutra informišu: "Uredno je vodonapajanje i elektronapajanje kladuške općine"

.

– Timovi Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24 sata pružili su zdravstvenu zaštitu za 44 pacijenta. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić i Mustafa Hodžić.

– Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih evidentirali su službenici Policijske stanice, dok kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Grahovića.

– Uredno je vodonapajanje i elektronapajanje kladuške općine, informišu ovog jutra iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Poslovnice Elektrodistribucije.

– Svjetski dan nauke za mir i razvoj se u cijelom svijetu obilježava 10. novembra. Ovaj datum je predložen na Svjjetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999. godine, sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva. Tim povodom UNESCO je ustanovio Svjetski dan nauke za mir i razvoj, koji je prvi put obilježen 10. novembra 2002. godine.

– 10. novembar je Međunarodni dan računovođa – profesionalni praznik svih računovođa, a često se naziva i Međunarodni dan računovodstva.

– U Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

– Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i umjerenim do jakim južnim vjetrom, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Stanje na putevima

– Na dionicama u kotlima i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan, dok se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po suhom kolovozu. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.