Finansiranjem biznisa oživjeti tradicionalne i stare obrte na prostoru stare čaršije u Cazinu

Služba za privredu Grada Cazina raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa u projektu „oživljavanje tradicionalnih i starih obrta na prostoru stare čaršije u Cazinu“. Riječ je o staroj jezgri grada koja je od nedavno dobila moderan i nov izgled, te se na ovaj način nastoji "oživjeti" bogata prošlost upravo ovog dijela Cazina.

Naime, na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“ br: 49/06 i 51/09), člana 119. Statuta Općine Cazin („Službene novine Općine Cazin“, broj: 13/10), člana 10. i člana 25. Statutarne Odluke („Službene novine Grada Cazina“, broj: 1/17), a u vezi člana 15. Odluke o organizaciji i djelokrugu rada Jedinstvenog Gradskog organa uprave Grada Cazina („Službene novine Grada Cazina“, broj: 1/17), te na osnovu Pravilnika o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Cazina u svrhu pokretanja novih biznisa u ulici Bošnjačkih šehida broj: 01/GN-05-2839/19 od 08.03.2019.godine, Služba za privredu Grada Cazina raspisuje:

JAVNI POZIV ZA FINANSIRANJE BIZNISA U PROJEKTU „OŽIVLJAVANJE TRADICIONALNIH I STARIH OBRTA NA PROSTORU STARE ČARŠIJE U CAZINU“

Sredstva za finansiranje projekta „Oživljavanje tradicionalnih i starih obrta na prostoru stare Čaršije u Cazinu“ obezbjeđena su iz Budžeta Grada Cazina.

Javni poziv za finansiranje biznisa u projektu „Oživljavanje tradicionalnih i starih obrta na prostoru stare čaršije u Cazinu“ se može preuzeti OVDJE!

Obrazac prijave preuzmite klikom OVDJE!

Pravilnik za raspodjelu sredstava za pokretanje biznisa za oživljavanje stare čaršije, može se preuzeti OVDJE!