Pijani momak napao djevojku: Odveo je u svoj stan, ona se na kraju odbranila nožem

v

Sinoćnja drama u bečkoj četvrti Favoriten ostavila je trag kada je državljanin Bosne i Hercegovine napao svoju partnerku (42), austrijsku državljanku, koja se na kraju obranila nožem.

Prema izvještajima austrijskih medija, incident se dogodio oko osam sati navečer kada je pijani bh. državljanin upao u stan svoje partnerke, koja živi s djecom u istoj zgradi. Nakon što je žrtvu odvukao u svoj stan, došlo je do seksualnog zlostavljanja i fizičkog napada.

U nemogućnosti da se drugačije obrani, žena je posegnula za nožem i nanijela povrede napadaču prije nego što je uspjela pobjeći iz stana. Incident je prijavljen policiji od strane druge komšije kojem je bh. državljanin također prijetio.

Policija je odmah stigla na lice mjesta i zatekla oboje – napadača i žrtvu – povrijeđene. Oboje su prevezeni u bolnicu, no nijedno od njih nije životno ugroženo.

Osim toga, incident su svjedočila i djeca austrijske žrtve, nakon čega su došli rođaci kako bi ih smirili. Policija je obavijestila i Centar za socijalni rad o situaciji.

Istragu ovog događaja preuzelo je Odjeljenje kriminalističke policije Beča, dok je bh. državljanin dobio zabranu prilaska žrtvi. Također, protiv austrijske žene bit će podnesena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, iako je riječ o činu samoodbrane.