Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole u Banjoj Luci: Udarali ga bejzbol palicama

v

Napad na učenika se desio jučer u vrijeme velikog odmora u blizini škole

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Boriku kojeg su jučer napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC-u RS, ali nije životno ugrožen, kazala je u razgovoru za "Nezavisne novine" direktorica ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

Kako je istakla, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je istakla, najvjerovatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

- Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan, a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo - kazala je ona.

Kako je istakla, napad na učenika se desio jučer, u vrijeme velikog odmora u blizini škole, između supermarketa i autobuske stanice, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu.

- Kako se nezvanično priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti, a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalifikovala, to je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport - kaže Vilendečić.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

Foto: FB