Željezničar došao do prve pobjede u novoj sezoni

.

Fudbaleri Željezničara došli su do prve pobjede u novoj sezoni. Plavi su na Grbavici u okviru 3. kola Premijer lige BiH savladali Posušje sa 1:0, a jedini gol viđen je u 17. minuti kada je pogodio Mustafa Mujezinović.

Ofanzivac i kapiten Plavih u večerašnjem susretu je šutirao sa distance, a lopta je odskočila i prevarila golmana gostuju Borisa Baćaka. Četiri minute kasnije zaprijetilo je i Posušje, ali šut Josipa Barišića prohujao je iznad prečke gola Željezničara. U samom finišu meča Josip Bender sjajno brani svoj gol, nakon što je ofanzivac Posušja Zvonimir Vukoja šutirao. 

Željezničar je dobro otvorio drugo poluvrijeme, već u 4. minuti nastavka prelijepa akcija Plavih, nakon koje je Luka Juričić proigrao Mujezinovića, ali njegov udarac brani Baćak. Nakon toga je domaćin prepustio igru gostima, a u 65. minuti im se to moglo odbiti o glavu.

Nakon konfuzne reakcije odbrane, lopta je došla do Josipa Serdarušića, ali njegov pokušaj brani Bender. I Vukoja je sedam minuta kasnije pokušao, ali na visini zadatka je bio golman Željezničara. 

Željezničar je tako došao do prve pobjede nakon tri odigrana kola. Podsjećamo, tim sa Grbavice je u prvom susretu remizirao sa Borcem (1:1), da bi u drugom izgubio od Tuzla Cityja (2:1). Posušje je zabilježilo tri poraza na otvaranju sezone, od Veleža i Sarajeva identičnim rezultatom (2:0).

Plavi će u narednom kolu na megdan Zrinjskom, dok će Posušje na svom terenu dočekati Borac.