Sanski Most: Izgorio sprat kuće u kojoj žive Senija i njen 12-godišnji sin

B

U požaru koji je izbio u protekli četvrtak, izgorio je gornji sprat objekta u Oslobodilačkoj ulici u kojem živi Senija Kazić sa svojim 12-godišnjim sinom. Šteta koja je tom pričinjena je izuzetno velika, a Kazićeva nije u stanju da je sanira.

Kaže kako je do požara došlo neposredno nakon što je krenula na posao, u drugu smjenu, a na svu sreću u trenutku izbijanja vatre u kući se nije zadesio njen malodobni sin.

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, "madeži" ili crvene tačke?

Na lice mjesta stigli su pripadnici vatrogasne jedinice, pristupili su gašenju požara, te spriječili da u potpunosti izgori kuća.

U ovome trenutku sumnja se da je požar izazvan neispravnim elektroinstalacijama, jer je vatra izbila u trenutku kada je u nekoliko navrata dolazila i isključivala se struja, ali tačan uzrok požara utvrdiće protivpožarni vještaci.

Kazićeva je zaposlena u jednoj kladionici i sa svojim primanjima ne može sanirati štetu koja je nastala.

 

Trenutno sa sinom živi kod prijateljice, a sa zahtjevom za pomoć obraćala se lokalnim vlastima. Nada se kako će joj pomoći dobri ljudi i lokalna zajednica. Treba istaći kako je sprat kuće u kojoj živi Senija Kazić i njen sin izgrađen prije tri godine sredstvima koja su prikupljena u humanitarnoj akciji. Ona je prije toga živjela u neuslovnom prizemlju objekta, bez adekvatnih uslova za boravak.

Međutim, tri godine kasnije vatra je uništila njen porodični dom, a svi koji žele da pomognu ovoj samohranoj majci i njenom sinu više informacija mogu dobiti na broj telefona: 062 617 409, a objavljujemo i broj žiro računa na koji se može izvršiti uplata finansijskih sredstava.