Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Prema sinoćnjim informacijama iz JKUP „Komunalije“, putevi na području općine Velika Kladuša koji su u nadležnosti Zimske službe su prohodni, ali se ipak apeluje na korištenje zimske opreme u mjestima gdje je to neophodno. Prema, također, sinoćnjim informacijama, magistralne i dio regionalnih cesta koje održavaju radnici Zimske službe „Rad-puteva“ Bihać su prohodne, a na određenim dionicama ima ugaženog snijega.

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz slabiju frekvenciju vozila. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Na planinskim prevojima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca.

Dodatne poteškoće vozačima na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča pričinjava jak vjetar, koji formira snježne nanose.

I u nižim područjima Bosne ima raskvašenog snijega ili poledice na kolovozu, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Nema prijavljenih prekida u elektronapajanju, kažu nam dežurni u „Elektrodistribuciji“, Poslovnici Velika Kladuša.

Jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica evidentirana je u protekla 24h na području Velike Kladuše. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Prema riječima dežurnog Dizdarevića, vatrogasci su imali miran period, bez poziva za izlazak na teren.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 47 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Aida Dedić.

Danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 9°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Veći sadržaj vlage u zraku i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.