SBB USK-a: Ne želimo biti dio političke trgovine

Home

SBB USK-a: Ne želimo biti dio političke trgovine


Na danas održanoj sjednici KO SBB-a USK-a, a po pitanju trenutne političke situacije na USK i učešća SBB-a u vlasti na kantonu donešeni su određeni zaključci.

Naime, uprkos brojnim upozorenjima KO SBB USK-a, a u vezi sa ponašanjem određenih poslanika iz vladajuće SDA i dovođenjem u pitanje funkcionisanje cjelokupne vlasti na kantonu, KO SBB USK-a donosi odluku o prestanku davanja podrške trenutnoj vlasti na kantonu i istovremeno apelujemo na druge političke subjekte ako su u mogućnosti da naprave drugu parlamentarnu većinu radi stabilnosti kantona, mi smo spremni podržati manjinsku vladu.

Ovim putem također napominjemo naše članove i građane da smo do sada bili stabilizirajuci faktor i podržavali rad izvršne vlasti.

Ne želimo i nećemo biti dio politike koji se bavi isključivo kadrovskim pitanjima i ne želimo da naš rad dovede funkcionisanje kantonalnih institucija pod znak pitanja.

Trenutnoj vladajućoj političkoj stranci dali smo i previše vremena da riješe unutarstranacke probleme koji već mjesecima blokiraju rad kantona.

Za kraj poručujemo trenutnoj vlasti da se počnu baviti problemima naših građana i budžetskih korisnika koji se svakodnevno gomilaju.

SBB USK-a će na narednoj sjednici donijeti smjernice daljnjeg djelovanja poslanika SBB-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

 

(Izvor: Press centar KO SBB USK)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 11/05/2017 - 12:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top