Izvršni direktor Airbusa kaže da je situacija u avioindustriji lošija od očekivane

.
Iz Airbus-a su rekli da će morati otpustiti 15.000 zaposlenih širom svijeta.

 

Situacija u zrakoplovnoj industriji ponovno se pogoršala zbog porasta zaraze koronavirusom i obnovljenih ograničenja putovanja, rekao je u subotu glavni operativni direktor Airbusa Michael Schoellhorn.

 

Budući da je zrakoplovni prijevoz na djeliću normalne razine zbog ograničenja i strahova putnika povezanih s pandemijom, zračni prijevoznici usporili su isporuku novih zrakoplova.

 

Iz Airbus-a su rekli da će morati otpustiti 15.000 zaposlenih širom svijeta.

 

U intervjuu za poslovni dnevnik Handelsblatt, Schoellhorn je rekao da je situacija početkom jeseni bila gora nego što je kompanija očekivala na ljeto, dodajući da će planirano rezanje najmanje 15.000 radnih mjesta.

 

Budući da su neke tvornice Airbusa već bile premalo korištene prije pandemije, sindikati se sada boje da bi uprava mogla odlučiti zatvoriti cijele lokacije.

 

Barem za Njemačku, Schoellhorn je isključio takav potez.

 

"Što se tiče sadržaja, trenutno ne vidim nijedno njemačko mjesto u opasnosti", rekao je.

 

Izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury rekao je prošlog mjeseca da će se proizvođač aviona potruditi smanjiti troškove bez pribjegavanja otkazima, ali ne može jamčiti da se oni neće dogoditi.

 

U pismu osoblju u septembru, Faury je upozorio da će Airbus možda morati izvršiti prisilna otpuštanja nakon što se zrakoplovni prijevoz nije uspio oporaviti od pandemije onoliko brzo koliko je predviđeno.