Snijeg prekrio Krajinu: Očekuje se i u nastavku dana, tokom noći minusi

J

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili zahlađenje, snijeg i minuse.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bihać i Bjelašnica 0; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 1; Doboj i Drvar 3; Bijeljina i Tuzla 4; Ivan Sedlo i Zvornik 7; Livno, Sokolac i Zenica 9; Široki Brijeg i Srebrenica 10; Trebinje 11; Sarajevo 12; Bugojno 13; Mostar 14; Neum i Stolac 16°C.

Prijepodne je prvo zahladilo u sjevernim područjima, kiša je prešla u susnježicu i snijeg. A tome svjedoči i fotografija i video koju nam je poslao čitalac iz Cazina.

Trenutna temperatura u Cazinu je oko 0°C, a tokom noći očekuje se da će se spustiti i do -8°C. Do sada je palo oko četiri centimetra snijega, koji se očekuje i u nastavku dana.

Federalni zavod navodi da će tokom današnjeg dana postepeno zahlađenje sa sjevera usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg širom zemlje. Na krajnjem jugu mogla bi se zadržati kiša.

Vjetar umjerene jačine – u Bosni će prijepodne promijeniti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini mijenja smjer u večernjim satima.

U drugom dijelu dana u cijeloj Bosni temperatura zraka u opadanju. U Hercegovini bi se trebalo zadržati toplo vrijeme veći dio dana s temperaturama od 8 do 16°C, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.