fbpx Stanivuković: Peticija da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru

Stanivuković: Peticija da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru

Home

Stanivuković: Peticija da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković najavio je danas potpisivanje peticije sa zahtjevom da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru.

- Toj inicijativi dodat ćemo još jedan zahtjev, a u vezi s jednim ministrom, zbog kojeg smo i pokrenuli priču o diplomama – rekao je Stanivuković u izjavi novinarima.

Uvjerava da zbog lažnih diploma treba da odgovaraju svi, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju, a ističe i da bi podršku tim peticijama trebalo da daju rukovodstva opozicije u RS.

Bit će, kaže, nastavljena i mirna okupljanja građana, prvi put i tematska, o pitanjima građanskih prava i sloboda, zaštiti životne sredine i diplomama, prenosi Avaz.

Još sutra će prikupljati potpise za dvije peticije, kojima traže dozvolu okupljanja na glavnom gradskom trgu i hitno rješavanje problema piralena u banjalučkom "Incelu", a već imaju više od 3.000 potpisa, što je, kaže, tri puta više od potrebnih potpisa za građansku inicijativu gradskih vlastima.

- Žalosno je da za ove stvari, koje se podrazumijevaju, moramo da skupljamo potpise. Izvršit ćemo pritisak na gradske vlasti da se izmijeni odluka i da se građani mogu okupljati samo na glavnom gradsku trgu, a ne i u Parku "Mladen Stojanović" – dodao je Stanivukovć.

Tvrdi da problem piralena ugrožava zdravlje te da će građani platiti neažurnost nadležnih da se pozabave rješavanjem kontaminiranog zemljišta koje je, kaže, izmještano i van "Incela".

Objavio: Ned, 21/07/2019 - 13:07
Back to top