Stanje u Agrokorovim kompanijama stabilno

Home

Stanje u Agrokorovim kompanijama stabilno


U Sarajevu je održan sastanak vanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske Ante Ramljaka sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem. 

Šarović je nakon sastanka kazao da je ovo redovni planirani susret te da je stanje u Agrokoru najbolje od kako je počela kriza. 

- Postavili smo za nas nekoliko bitnih pitanja kao što su radnici, dobavljači i dokapitalizacija. Od gospodina Ramljaka dobili smo uvjerenje da je otpuštanje radnika završeno likvidacijom Velproma. Također, uvjerili su nas da dokapitalizacijom Konzuma BiH preko kompanija Ledo i Sarajevski kiseljak poslovanja ova dvije kompanije neće biti dovedena u pitanje, kazao je Šarević. 

Vanredni povjernik Ramljak podsjeti je da je prije tri mjeseca rekao da će fokus njegova rada biti na BiH. 

- Sada to više neće biti tako jer smo doveli situaciju u stanje da nije potrebno da fokusiramo svoje djelovanje na poslovanja Agrokorovih kompanija u BiH. Stabilizirali smo stanje, Merkator se vraća u BiH, idemo u dokapitalizaciju svježim novcem, a dobavljači će sigurno naplatiti svoja potraživanja, istakao je Ramljak.

Dodao je da zaposlenici Agrokorovih kompanija u BiH ne trebaju strahovati, te da je otpuštanje radnika završeno.  

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 13/09/2017 - 13:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top