'Sveukupno je bilo 67 putnika i dva vozača. Deset ljudi je umrlo i u autobusu je bilo i djece'

.
U saobraćajnoj nesreći na autocesti je, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok ih je više od 40 prevezeno u bolnicu u Slavonskom Brodu.

U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli, rekao je Damir Trut s mjesta nesreće.

44 putnika je primljeno u slavonskobrodsku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. Osam njih je teže ozlijeđeno, do sada ih je četvero operirano. 14 putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj postaji, čekaju da im bude osiguran smještaj u objekt koji će osigurati Slavonsko-brodska županija - dodao je.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći na autocesti je, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok ih je više od 40 prevezeno u bolnicu u Slavonskom Brodu.

 

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, oglasio se na Twitteru o tragičnoj nesreći kosovskog autobusa kod Slavonskog Broda.

 

"S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti", napisao je Plenković.

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je napisao: "Izražavam sućut obiteljima putnika koji su smrtno stradali u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros kod Slavonskog Broda, suosjećam s vlastima i narodom Kosova u ovom tužnom trenutku za sve njih. Ozlijeđenim putnicima želim što brži oporavak".

 

Osim Truta u Slavonski Brod stiže i ministar Vili Beroš.