fbpx TEŠKO KRIVIČNO DJELO U CAZINU: Uz prijetnju vatrenim oružjem sinoć opljačkan Konzum u Jošanima

TEŠKO KRIVIČNO DJELO U CAZINU: Uz prijetnju vatrenim oružjem sinoć opljačkan Konzum u Jošanima

Home

TEŠKO KRIVIČNO DJELO U CAZINU: Uz prijetnju vatrenim oružjem sinoć opljačkan Konzum u Jošanima


Kako portal Cazin.NET saznaje jučer je Konzum u mjestu Jošani opljačkan uz prijetnju vatrenim oružjem.

Kontaktirali smo MUP Cazin te po službenom saopćenju zaprimili informacije da je dana 15.01.2017.godine u 20:50 sati, PS Cazin zaprimila dojavu da su u supermarket „Konzum“ u Cazinu, ušla dva NN lica, maskirana i naoružana vatrenim oružjem.

Jedan od NN lica prišao je radnici koja se nalazila neposredno uz kasu, te istoj uz prijetnju vatrenim oružjem naredio da sav novac iz kase stavi u jednu torbu. Za to vrijeme drugi NN počinilac prišao je drugoj radnici te uz prijetnju vatrenim oružjem istoj naredio da otključa drugu kasu te novac koji se nalazio u kasi stavi u torbu, što je radnica i učinila.

Nakon što su pokupili novac iz kasa počinioci su naredili radnicama da se ne približavaju izlaznim vratima na koja su ova dva maskirana NN lica izašla i uputila se u nepoznatom pravcu.

Kako iz MUP-a javljaju uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Druge Policijske uprave, obavješten je dežurni kantonalni tužilac a djelo je okvalifikovao kao "Razbojništvo".

Pripadnici Druge Policijske uprave nastavljaju intenzivni rad na identifikaciji i pronalasku NN počinioca ovog krivičnog djela. U toku su pretresi na tri lokacije a tri lica se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

(Cazin.NET/Foto;Ilustracija)

Topic
Objavio: Pon, 16/01/2017 - 10:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top