Turizam u čaroliji dvorca: Stari grad Ostrožac vrijedno kulturno-historijsko blago u projektu ‘Čarobna Krajina’

X

Sezona posjeta Starom gradu „Ostrožac“ u Cazinu u je punom zamahu, a Centar za kulturu i turizam dodatno obogaćuje ponudu kako bi zadovoljio očekivanja i ukuse svih posjetilaca, posebno stranaca koji dolaze da otkriju turističke i prirodne čari ovog dijela Bosne i Hercegovine. Stoga su uposlenici Centra odlučili uvesti novitet svakog mjeseca, pružajući gostima raznolike sadržaje…
CAZIN, 17. aprila – Krajina, historijski gledano, oduvijek intrigira svojom bogatom historijom i inspirira sve koji je posjećuju. Dokaz tome je i uspješan projekt „Čarobna Krajina“ pokrenut unazad dvije godine koji je uveliko doprinio povećanju broja turista iz cijeloga svijeta koji su došli da otkriju zidine fascinantne tvrđave na Ostrošcu.

Kako navodi historičar Nedim Sedić, ove godine već su prisutni turisti iz svijeta, prvenstveno iz arapskih zemalja, tako da su oni kao dobri domaćini odlučili obogatiti ponudu sa sadržajima koji su inspirativni, a u tom pogledu Krajina ima šta pokazati. Važnost kulturnoga naslijeđa i historije ovoga dijela Bosne i Hercegovine je nešto o čemu treba kontinuirano govoriti, ističe historičar Sedić.