(VIDEO) BUDIMO LJUDI, BUDIMO HUMANI: Obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka

Home

(VIDEO) BUDIMO LJUDI, BUDIMO HUMANI: Obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka


Molimo vas, izdvojite nekoliko minuta, nemojte čitati samo naslov, pročitajte cijeli APEL, pogledajte snimku i fotografije, sigurni smo da ćete nam se nakon toga pridružiti da pomognemo ovoj porodici.

Podsjećamo, teško oboljeli Dževad Seferović (52) sa suprugom Nesibom (48) i maloljetnim sinom Minelom (13) živi u Poriječanima kod Visokog u jednoj neuslovnoj, staroj i oronuloj kući, gdje uslovi za život nisu ni blizu života dostojnog čovjeka.

O ovoj porodici smo već pisali na našem portalu prije neki dan, ali s obzirom da imamo nove informacije i da je situacija alarmantna a odaziv slab, želimo vas podsjetiti na načine pomoći istoj.

Kompletna familija živi od 230 KM Dževadove mjesečne invalidnine. Dževad je već desetak godina gotovo nepokretan, njegove ruke su doslovno oduzete, a bolest je nastupila kao posljedica nekoliko operacija kičme.

Nažalost, i pored dobre volje, on nije u mogućnosti zaraditi da prehrani svoju porodicu i da mu nije supruge Nesibe, teško bi se mogao okupati, obrijati, prohodati, pa čak i normalno jesti.

Seferovići borave u izuzetno trošnoj kući koja prijeti da se svakog trenutka uruši na njihove glave, drugog izbora nemaju, a niti novca za obnovu ovog trošnog objekta.

Pogledajte video u prilogu, humanitarnu emisiju koja govori o njihovom slučaju otpočetka nastanka humanitarne akcije:

https://youtu.be/PEC3QNQfiwA

U želji da pomogne ovoj familiji, humanitarna organizacija iz Birminghama (Engleska) pokrenula je humanitarnu akciju “Obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka”.

Glavni cilj akcije je prikupiti sredstva i materijal za obnovu porodične kuće porodice Seferović u Poriječanima kod Visokog, zato apelujemo na sve ljude dobroga srca da se pridruže.

Svi oni koji žele uzeti učešća u ovoj akciji za dodatne informacije mogu se obratiti direktno porodici Seferović ili humanitarnim organizacijama ISTINA TV (email: Munira Džabija: munira.dzabija@gmail.com) te Bosnia Appeal (Bosnia Appeal: bbosniaappeal@gmail.com )

Kontakt: Porodica Seferović tel.: 00387 (0)62 856 442, Mail: nesibas2017@gmail.com

Račun: Dževad Seferović
Gornji Poriječani br. 9, 71 300 Visoko
Acc.No (IBAN) BA391542139920823565
SWIFT: UPBKBA22
Beneficiary Banks: Intesa Sanpaolo Banka DD, Bosna i Hercegovina, Obala Kulina Bana 9A, 71 000, Sarajevo
BHDINFODESK

Podaci se nalaze i u fotografiji u prilogu: 

(Cazin.NET)

Tagovi
Objavio: Tue, 09/05/2017 - 10:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top