Vučić čeka da Putin dođe u Srbiju: Nisam siguran da li će, ili neće, ali on jedva čeka

asd
Ne volim da kukuričem, kao svi drugi i da zivkam medije i obavještavam o svemu tome, kaže Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ruski predsjednik Vladimir Putin jedva čeka da dođe u Srbiju i prisustvuje otvaranju Hrama Svetog Save, a da će ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov "svakako doći u Beograd".

- Što se tiče predsjednika Putina, sa njim sam više puta razgovarao i on, naravno, jedva čeka da dođe u Srbiju i raduje se tome. Ali znate, kada ima 15.000 oboljelih od korone i 300 mrtvih, a nisam vidio da je u bilo koju drugu zemlju otišao u posljednje vrijeme, nisam siguran da li će, ili neće, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se i dalje čeka Putinov odgovor.

- Mi tu imamo jedan mali problem - 20-tak dana nam kasni završetak radova na Hramu Svetoga Save, oko postavljanja centralnog poda, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

On je poručio da što se tiče ministra Lavrova, on, "kako stvari stoje, svakako doći u Beograd".

- Ne volim da kukuričem, kao svi drugi i da zivkam medije i obavještavam o svemu tome. Srbija ima dobre, odlične odnose sa Ruskom Federacijom, ali Srbija je na evropskom putu i Srbija je nezavisna, slobodna i samostalna država čime se veoma ponosimo, rekao je Vučić.

On je istakao da je to činjenica koju poštuje i ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Emanuel Makron, i njemački kancelar Angela Merkel i kineski predsjednik Si Điping "i svi drugi".