Madonna podržala Britney Spears: “Ropstvo je ukinuto davno, vratite ženi život”

,

Nakon što je sud u Los Angelesu odbio zahtjev pop zvijezde Britney Spears da se ukine starateljstvo koje njen otac ima nad njom, ona je nastavila da se obraća fanovima putem društvenih mreža, a ubrzo se javio veliki broj poznatih ličnosti koji apelira da se pjevačica oslobodi ovih pravnih stega.

Svjetska pop zvijezda Madonna (62) dala je podršku Britney Spears u emotivnoj izjavi koju je objavila na svom Instastoriyu.  Madonna je objavila fotografiju na kojoj nosi majicu sa imenom svoje kolegice, te je pozvala na oslobođenje pop zvijezde.

 

Madona je kritizirala uvjete u kojima Britney Spears živi već više od deset godina.

“Vratite ženi život! Ropstvo je ukinuto veoma davno! Smrt pohlepnom patrijarhatu koji to već godinama čini ženama. Ovo je kršenje ljudskih prava – navela je Madonna.

Inače, mediji prenose i nove objave pjevačice koja je, nakon što se izvinila obožavateljima što ih je zavaravala da je njen život bajkovit, sada podijelila fotografiju za koju je pozirala okrenutih leđa, bez odjeće. Međutim, slikom zbunila fanove i dok veliki broj njenih pratitelja izražava divljenje prema njenoj hrabrosti, ima i onih koji sumnjaju da je na ovoj fotografiji Britney!

 

Naime, mnogi su primijetili da na zadnjoj strani njenog vrata nema tetovaže u obliku simbola na hebrejskom jeziku, kao ni tetovaže vile u dnu leđa.

“Znamo da to nisi ti”, “Ljudi, vi ste svjesni da ovo nije Britney, zar ne?”, “Gdje je tetovaža vile?” neka su od pitanja njenih pratitelja koji tvrde da je pjevačica zamijenjena djevojkom koja otpozadi podsjeća na nju.

Tetovaže su su poslednji put viđene prije manje od mjese na jednom snimku koji je Britney objavila.

 

Britney Spears, koja od 2008. godine nema prava da upravlja svojim novcem niti da donosi odluke o bilo čemu u svom životu, uključujući liječenje, nedavno je pred sudom u Los Angelesu konačno otvoreno pričala o tome kako otac Jamie Spears i njen “starateljski tim” kontroliraju svaki aspekt njenog života. Ona je iznijela potresne detalje, poput toga da želi da se uda i ima još jedno dijete, ali joj staratelji ne daju da ode kod ljekara i izvadi spiralu, da joj je davan lijek koji je omamljuje do mjere da ne može da govori, da ne može da koristi sopstveni novac i još mnogo toga.