“Elektrodistribucija” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova danas doći do prekida u isporuci električne energije

v

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:30 do 12:00 sati kupci trafopodručja: Ponikve 4,
  • od 11:00 do 13:00 sati kupci trafopodručja: Delikatesa,
  • od 13:00 do 14:00 sati kupci trafopodručja: Šestanovac 2,
  • od 14:00 do 15:30 sati kupci trafopodručja: Grabovac,

Kladuški vatrogasci jučer su gasili zapaljeni dimnjak na Mekotama. Prema riječima dežurnog Brkića intervencija je trajala od 14:47 do 15:20.

– Službenici Policijske stanice u protekla 24h bilježe jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih.

Uredno je vodonapajanje kladuške općine, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Svjetski dan seksualne i reproduktivne svijesti obilježava se svake godine 12. februara i dobra je prilika da se javnost informiše, a posebno mladi ljudi, o značaju adekvatnog seksualnog ponašanja vezano za prevenciju poremećaja reproduktivnog zdravlja.

– 12. februar je i Darwinov Dan (dan rođenja Charlesa Darwina) i predstavlja globalnu proslavu nauke i naučnih dostignuća.

Danas pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša u Hercegovini i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne i dio noći kiša ili lokalni pljuskovi širom zemlje. U kasnim večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Opća slika je relativno nepovoljna. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. U drugom dijelu dana, izraženije sa noćnim satima, slabljenjem i odmicanjem pogoršanja, biometeorološke prilike u cijeloj zemlji djelimično će se popraviti i biće ugodnije.

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama.Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz.Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.