Hadžibegić: BiH nije slabija od protivnika, treba promijeniti odnos igrača prema reprezentaciji

.

Nažalost kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju, kazao je on

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić kazao je da BiH ima dobre igrače, ali da je problem odnos prema državnom timu.

- Nažalost kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju. Ima toga, jako je prisutno. Međutim, isto tako treba da pogledamo u realnost.

Naša ekipa ima budućnost, mlada je, a sa druge strane moramo priznati i kvalitet protivničkih timova koji nije slabiji od našeg. Prema tome, jedno su želje, a realnost na terenu nešto drugo.

Moramo čestitati protivnicima, a treba da izvučemo pouke šta bi trebalo napraviti da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo.

 

Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, fudbalere koji igraju u ozbiljnim evropskim ligama, ali taj profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo ustoličiti u reprezentaciji - rekao je Hadžibegić za "LobSport".

Podsjetimo, Hadžibegić je bio prvi od tri selektora BiH u ovim kvalifikacijama. On je ostvario pobjedu protiv Islanda (3:0) na startu kvalifikacija, a onda uvezao tri poraza - Slovačka (0:2), Portugal (0:3) i Luksemburg (0:2), nakon čega je Savez prekinuo saradnju s njim.