AN Jedinstvo Bihać: Sa ostvarenih osam pobjeda, tri poraza i jednim remijem ligu završili na odličnom trećem mjestu

c

AKADEMIJA NOGOMETA “JEDINSTVO” BIHAĆ NASTUPA U ZAGREBU

U Zagrebu je završena Jesenska nogometna  “Tika taka” liga, koja okuplja veliki broj mlađih kategorija nogometnih ekipa. U ovogodišnjoj ligi u konkurenciji 18 ekipa nastup je zabilježila i Akademija nogometa “Jedinstvo” Bihać sa generacijom 2012/2013. Naši mladi Bišćani dobro su se predstavili na ovom zanimljivom i veoma kvalitetnom takmičenju, te su takmičenje završili plasmanom na odlično treće mjesto. Ovo je veliki uspjeh za AN “Jedinstvo” koja je svoj odličan rad krunisala još jednim međunarodnim peharom osvojenim  u konkurenciji kvalitetnih ekipa iz susjedne Hrvatske.

Za ekipu Akademije nogometa “Jedinstvo” nastupali su: Dženan Nuspahić , Emir i Omar Beganović, Džan Huskić,Aris Tutić, Džan Mašić, Ivan Crnković, Aiman Samardžić, Arman Delić, Jasmin Koštić, Džan Muminović, Arslan Keranović, Amar Ćehić, Fatih Tutić, Adin Tutić, Edin i Emin Mašić, Malik i Kenan Kendić. Ekipu je na takmičenju vodio Denis Čavkić, koji je odlično vodio mlade nogometaše iz Bihaća.

Tokom trajanja jesenjske Tikataka lige susreti su igrani na stadionu NK “Hrvatski Dragovoljac” u Zagrebu. Odigrano je ukupno 11. kola. Ekipa AN “Jedinstvo” tokom lige prikazala je odličan nogomet te je u 12 odigranih utakmica ostvarila osam pobjeda, tri poraza i jedan remi sa ukupnom gol razlikom 34:12. Mladi Bišćani pobjede su ostvarili protiv ekipa NK “Sesvetski Kraljevac” 8:0, GNK “Dinamo” Zagreb OŠ 3:0, NK “Sutla” Laduč 6:0, NK “Maksimir” 8:2, NK “Ravnice” 4:0, NK “Ravnice VK” 4:2, NK “Savica CC” 5:0, NK “Trešnjevka” 1:0.

Pored osam pobjeda AN “Jedinstvo” tokom lige uknjižila je i tri poraza i to od ekipa NK “Kustošija” 0:3, NK “Studentski grad” 1:2, NK “Kozjak” 0:3. Jedini remi i susret bez pogodaka mladi Bišćani odigrali su sa ekipom NK “Novi Jelkovac “(0:0).

-Prije svega želim da čestitam našim mladim nogometašima, koji su pokazali kvalitet i talent odigravši odlične utakmice sa kvalitetnim nogometnim školama iz Zagreba. Pored dječaka iz Bihaća moram da istaknem i naše članove iz Bosanskog Petrovca, Velike Kladuše i Cazina koji su dio ove uspješne priče i koji su prepozali timski rad i zajedništvo u našoj školi koja nastavlja sa radom u stvaranju kvalitetnih  budućih nogometaša. Zahvaljujem se roditeljima bez kojih zasigurno ne bi bilo ove divne priče. Priliku koristim da pozovem sve  roditelje koji žele da im djeca budu dio uspješnog tima AN “Jedinstvo”, te zajedno sa nama igraju kvalitetan fudbal i van granica BiH da se pridruže jer već u decembru nastavljamo sa Zimskom “Tika taka” ligom koja traje do početka marta 2024. godine, istakao je Aris Mašić, predsjednik Akademije nogometa “Jedinstvo” Bihać.