Australija: Kanye West upozoren da mora primiti sve doze vakcine kako bi održao koncert

Foto: Facebook
Premijer Australije još jednom je napomenuo da svi koji žele ući u zemlju u potpunosti moraju biti vakcinisani. Obraćanje dolazi nakon navoda da će reper Kanye West, za kojeg je dosad poznato da je primio jednu dozu vakcine, na proljeće održati koncert.

Upozorenje je stiglo svega dvije sedmice nakon što su nade teniskog šampiona Novaka Đokovića za učešće na Australian Openu pale u vodu, kada je sud potvrdio odluku vlade da mu ukine vizu jer nije vakcinisan.

"Pravilo je da morate biti u potpunosti vakcinisani i to se odnosi na sve, kao što su ljudi nedavno i vidjeli", rekao je premijer Scott Morrison.

Morrisonova izjava stigla je nakon navoda da će West u martu održati turneju "Down Under" Australijom kako bi promovisao svoj novi album.

"Ako poštujete pravila, možete doći. Ne poštujete, ne možete", naglasio je Scott.

Predstavnici pjevača koji je lani objavio album "Donda" još uvijek nisu ništa odgovorili, a nije sasvim poznat ni njegov status vakcinacije. Iako se na početku pandemije bunio kako ne želi primiti vakcinu, West je u intervjuu 2021. ipak priznao kako je primio jednu dozu.

"Žele nas čipirati i raditi svakakve stvari, a sve kako ne bismo mogli proći kroz vrata raja", govorio je na samom početku.

Izvor: