Charli D'Amelio je prva korisnica TikToka koja je prikupila 100 miliona pratitelja

tiktokerica
Charli D'Amelio je prva korisnica TikToka koja je prikupila 100 miliona pratitelja, čime je nadmašila brojne slavne ličnosti i influensere, uključujući The Rocka, Selenu Gomez, Kylie Jenner i Arianu Grande.


D'Amelio ne samo da je pridobila pažnju rekordnog broja pratitelja, već je to učinila i u rekordnom roku. YouTubeu je trebalo 14 godina prije nego je pvi korisnik ove platforme prikupio ovoliki broj pratitelja, dok je 16-godišnja Charlie za godinu i po prikupila 100 miliona pratitelja na TikToku.

Ona je svoj profil na popularnoj video društvenoj mreži napravila u maju 2019. godine kada je počela objavljivati klipove na kojima pleše u svojoj sobi. U isto vrijeme prošle godine Charlie je imala šest miliona pratitelja, ali ova je brojka vrtoglavo porasla kroz godinu dana jer je tinejdžerka postala izuzetno popularna među generacijom Z.

Video možete pogledati i OVDJE

Charlie se ustvari najviše može zahvaliti svojoj porodici s kojom snima video klipove za YouTube. Sve je započelo putem njenog porodičnog YouTube kanala na kojem je prikazana epizoda "Večera s D'Ameliosima", s gostujućim YouTuberom Jamesom Charlesom. Tom prilikom Charlie se požalila "kako još nema 100 miliona pratitelja na TikToku", ne sumnjajući da će u narednim danima zaista dostići tu cifru.

Brojka od 100 miliona velika je prekretnica i za Charlie, ali i za samu TikTok aplikaciju. Kreatori online video sadržaja se često razgranaju i na druge platforme, nakon što ostvare uspjeh na jednoj. Charlie je živi primjer da i TikTok može biti odličan alat za napredak u online svijetu, ali i biznisu.

S tim u vezi vrijedi istaći neke od uspjeha koje je D'Amelio postigla sa samo 16 godina. Njen angažman na društvenim mrežama doveo je do prve uloge u dugometražnom filmu, lansiranja kolekcije šminke, saradnje s velikim brendovima, reklame za SuperBowl... Ona se pojavila i u videospotu Jennifer Lopez, a njena prva knjiga nazvana "Essenrely Charli: Ultimate Guide to Keeping It Real" bit će objavljena idućeg mjeseca.

Izvještaj Forbesa objavljen u augustu ove godine sugeriše da je D'Amelio u proteklih godinu dana zaradila četiri miliona dolara od svojih različitih poslova.

Izvor: