Djevojka tijekom izlaska naišla na goluba pa ga spasila. Više se ne odvaja od nje

asdf

TIKTOKERICA Hannah objavila je neobičnu priču. Tijekom noćnog izlaska, dok je sjedila u pubu, golub joj je iznenada odlučio sjesti u krilo. Dezorijentirana ptica, koju su ljudi izudarali i bacali uokolo, zaspala je na djevojci, a ona ju je odlučila povesti kući. Nije bila sigurna hoće li golub preživjeti noć.

Golub je drugi dan bio pokretljiviji i samouvjereniji. Nastavio se povezivati s djevojkom koja mu je pružila utočište. Sjedio joj je na ramenima i dolazio kada bi ga pozvala. 

"Odlučila sam ga zadržati i upravo sam u procesu nabavke kaveza", rekla je Hannah za Newsweek.

Studije su pokazale da je golub jedna od najinteligentnijih ptica na svijetu. Studija japanskih istraživača iz 1995. otkrila je da su ptice uspješno naučile razlikovati slike Moneta i Picassa. Studija grupe američkih istraživača iz 2015. testirala je vizualne sposobnosti ptica. Istraživanje je pokazalo da su golubovi bili u stanju gledati radiološke slike i pronaći razlike između slika malignih i benignih uzoraka tkiva, a za to su ljudima potrebne godine specijalizirane obuke.

Golubovi danas obično obitavaju u urbanim područjima, gdje se suočavaju s mnogim opasnostima, uključujući gubitak staništa te sudare s prozorima. Na njih se ponekad gleda kao na štetočine.

Video možete pogledati OVDJE 

Izvor: