Finalna sezona serije "Teorija velikog praska" stiže krajem 2019. godine

Finalna sezona popularne serije "Teorija velikog praska" (The Big Bang Theory) stiže krajem 2019. godine, čime će se završiti jedan od najdužih američkih sitkoma ili komedija situacije.

Premijera prve epizode posljednje sezone serije bit će 24. septembra, a očekuje se kako će se sezona prikazivati do 24. maja 2020. godine.

"Teorija velikog praska" do sada je privukla pažnju više od 18 miliona gledalaca svake godine otkako je počelo njeno emitovanje 2012. godine.

Prema izvještaju o gledanosti, 11. sezonu serije gledalo je 18,6 miliona gledalaca, što je više u odnosu na bilo koju drugu komediju na američkoj televiziji.

Producenti TV mreže CBS ističu kako su zahvalni svim fanovima.

"Zajedno s glumcima, scenaristima i kompletnom ekipom, izuzetno smo zahvalni svima na uspjehu serije. Finale serije će 'Teoriju velikog praska' dovesti do epskog kreativnog zatvaranja", kazali su iz produkcijskog tima.

"Teroija velikog praska" osvojila je sedam Emmy nagrada od 46 nominacija, uključujući četiri za izvanrednu glavnu ulogu, koje je osvojio Jim Parsons koji glumi Sheldona Coopera.

Parsons je dobio i spin-off serije o mladom Sheldonu Cooperu pod nazivom "Young Sheldon".

Druge zvijezde serije su Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar i Kaley Cuoco.

Izvor: