HARIS DŽINOVIĆ: Sve je manje dobre muzike, a sve više pjevača

Legendarni pjevač Haris Džinović gostovao je u emisiji "Premijera - Vikend specijal", te je otkrio i svoje stavove o novokomponovanoj muzici.

Sinoć sam bio u Osijeku, imao sam fantastičan koncert, bio sam iznenađen, gradska dvorana je bila prepuna, nismo očekivali da će biti toliko naroda. Izgleda da je krenulo baš onako kako valja. Uvijek prije koncerta ide muzika najava, a ja otvaram tradicionalno pjesmom “Kako mi nedostaješ”. “Rano je za tugu” je negdje u sredini programa, a to mi je bilo najteže da napravim program. Kad krene koncert, kad je live, treba da ima uzlaznu putanju, a ne silaznu, pa da onda moramo ponovo dizati atmosferu. Može se promijeniti repertoar, ako publika tako želi, ili ono što ja osjetim, ja im dam ono što žele. Probam da održim atmosferu koju sam već napravio. Nikad ne gledam na sat, uvijek pjevam onoliko koliko mogu. Činjenica je da je sve manje dobre muzike, a sve više pjevača – rekao je pjevač, a onda dodao da neće ubrzo snimati nove pjesme jer ne može da pronađe prikladnu.

-Još neke pjesme tražim, šta je to što bi moglo da ide uz mene. Dobijam mnogo pjesama koje liče na moje ranije, a ja hoću nešto novo – naveo je pjevač.

Džinović je istakao da muzika koja se danas snima i pjeva najvjerovatnije neće trajati decenijama, kao što njegove pjesme traju.

-Teško da će ove pjesme danas opstati decenijama, ali možda je i drugo vrijeme došlo, pa ih to ne zanima. Mladi vole nešto drugo, ne ono što smo mi voljeli. Klijentela se redovno vraća u kafane jer se tu može postići prava atmosfera – rekao je pjevač, piše pink.rs.

Izvor: