Holivudska zvijezda potrošila je 150 miliona dolara na gluposti i bankrotirala

.

 

Nicolas Cage navodno je uspio rasturiti svoje bogatstvo od 150 miliona dolara kupujući gluposti. Mediji pišu da je Cage bankrotirao zbog loših investicija i nerazumnog trošenja novca.

Cage je zaradio milione kao jedan od najplaćenijih holivudskih glumaca. Glumio je u kultnim filmovima poput Con Aira, Face/Offa i Ghost Ridera. Unatoč tome što u Hollywoodu radi gotovo 40 godina, na kraju je upao u dugove nakon što je potrošio opskurne iznose svog bogatstva na neke glupe stvari.

Kako pišu mediji, glumca su 2009. godine preplavili dugovi te je već tada dugovao 6.3 miliona dolara poreza. Navodno je Cage počeo financijski tonuti već od svoje 40. godine, a krivnju za svoje financijske probleme prebacio je na svog računovođu.

Međutim, kad pogledate njegove kupnje u tom vremenu, shvatite da je jedna gora od druge, piše LADbible.

Glumac je, vjerovali ili ne, kupio lobanju dinosaura Tarbosaura staru 67 miliona godina za 300.000 dolara. Zatim je kupio bavarski dvorac iz 11. vijeka u njemačkom Etzelwangu za 8 miliona dolara. Nakon toga kupio je i otok od 40 hektara južno od Nassaua, plativši ga 7 miliona dolara, što je, iznenađujuće, jeftinije od dvorca. Godine 2006. Nicolas je za 3.45 miliona dolara kupio “ukletu kuću” koja je pripadala serijskoj ubojici Madame Delphine LaLaurie.

Cage je, kako se govorilo u Hollywoodu, istodobno posjedovao 15 različitih rezidencija, uključujući i kuću na plaži u Kaliforniji vrijednu 25 miliona dolara.

U jednom trenutku Nicolas je posjedovao 50 rijetkih automobila i oko 30 motora. Jedan od njegovih najskupljih automobila je Lamborghini koji je kupio 1997. godine za nevjerojatnih 450.000 dolara (danas bi to bilo nešto manje od 800 hiljada dolara).

Cage je ležerno potrošio milion dolara na Ferrari Enzo i imao je oko devet Rolls Roycea. U jednom trenutku posjedovao je četiri jahte, a najskuplja je procijenjena na 20 miliona dolara. Nicolas je također kupio nadgrobni spomenik u obliku piramide visok dva metra za koji je navodno rekao da se nada da će biti na njegovom grobu.

Izvor: