Hrvatski voditelj preminuo u 50. godini usred snimanja programa

pš
Ivan Dvoržak, voditelj i muzički urednik Hrvatskog radija, preminuo je sinoć u 50. godini usred snimanja programa.

Naime, njemu je oko 22 sata naglo pozlilo. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je sa Dvoržakovim kolegama sačekao hitnu pomoć, koja je konstatovala smrt.

"Gradonačelnik je gostovao u Dnevniku i sasvim slučajno se zatekao ovom nemilom i tragičnom događaju. Naišao je na potresene radnike koji su mu rekli da im se kolega srušio. Već je preminuo. Gradonačelnik je napravio sve što je on u tom trenutku mogao i ostao sačekati pogrebnike", rekli su iz njegove kancelarije.

Dvoržak je rođen u Zagrebu. Diplomirao je Historiju umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ipak, njegova velika ljubav bila je muzika te se posvetio njoj. Od njega se oprostio Robert Urlić, urednik emisije "S domaće pop i rock scene".

"Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao prekoputa stola, s kojim sam svakodnevno komentarisao muziku, nove i stare pjesme, pjevače i muzičare. Često me znao oduševiti svojom perspektivom i interpertacijama. Bio je veliki znalac domaće i strane muzike, čovjek posvećen muzici, koji je uvijek tražio ono najbolje u muzičkim djelima", napisao je.

Izvor: