Inspirativna priča mladog influensera: Dva puta operisao srce, a danas živi život punim plućima

.

Marko Vuletić poznati je hrvatski influenser koji na svojim profilima bilježi brojke od preko 200 hiljada pratitelja. Marko uvijek ima originalne i šaljive ideje za videe kojima zasmijava širu javnost, a sada je odlučio da podijeli sa fanovima svoju inspirativnu priču.

Naime, Marko je dva puta operisao srce, a danas živi život punim plućima.

Operacija srca. Ne jedna, već dvije. Svašta te to nauči. Hajmo malo o tome. Pri rođenju utvrđena mi je srčana mana, nekad sa šest godina, i nekad sa šest godina prolazim prvu operaciju, 24 dana bolnice, kako bih dobio donirani srčani zalisak, jer moj nije funkcionirao. Prošao sam kroz to bez da sam imao pojma koliko je to opasno, započeo je Marko.

Deset godina kasnije još jedna operacija. Malo da popravi stanje i dobio sam dva nova srčana zaliska. U tom momentu ni sam više nisam znao koliko je mog prvobitnog srca ostalo. Strah, neizvjesnot i nada da će sve dobro proći. Jedanaest dana nakon operacije izlazim vani i nastavljam život. Kako sam se našao tako u više navrata na nekom rizičnom putu, naučio sam živjeti baš onako kako ja želim, dodao je Marko.

Svaki problem ima soluciju, svako teško razdoblje će proći. Život bez stresa puno je bolji nego da lomite glavu oko nekih gluposti. Živite svaki dan, budite ono što želite i vjerujte mi, jer je to mene naučila operacija srca, rekao je Marko u svom TikTok video koji do sada broji preko 50 hiljada lajkova.