"Je li to protuzakonito?" Mamu napali zbog vožnje dvoje djece u kolicima za kupnju

.
Ponovo se rasplamsala žestoka rasprava oko vožnje djece u kolicima za kupnju. Naime, jedna Australka je napadnuta jer je svoje dvoje male djece smjestila u jedna kolica za kupovinu. Nakon toga je na Facebooku upitala druge je li taj čin ilegalan.

 

"Moja djeca zajedno teže oko 35 kilograma i jedan kupac me napao jer ih skupa vozim u kolicima za kupnju", napisala je te priložila fotografiju kojom je pokazala kako to izgleda.

"Drugi kupac me upozorio da je ovakva vožnja djece protuzakonita. Je li u pravu?" upitala je.

Mišljenja su podijeljena. Jedni su se zauzeli za majku.

"Zašto ljudi imaju potrebu osuđivati i posramljivati druge? Dovoljno je teško odgajati djecu, ne želim da drugi zabadaju nos", smatra jedna žena.

"Neka gleda svoja posla", poručuje druga.

"Ne postoji ograničenje težine za namirnice koje se prevoze u kolicima pa sumnjam da je ovo problem", tvrdi treća.

Međutim, drugi su zabrinuti zbog potencijalnih rizika povezanih s ograničenjima težine koja su istaknuta na kolicima za kupnju.

"Dvoje djece sigurno premašuje granicu težine pa to može biti opasno jer se kolica mogu prevrnuti, a djeca ozlijediti", upozorava četvrta osoba.

"Rekla bih da nije protuzakonito, ali je opasno", dodala je peta.

Incident se zbio u jednom australskom supermarketu, koji se također oglasio o situaciji, piše The Sun.

"U našim trgovinama imamo specijalna kolica koja su dostupna našim kupcima s djecom, kao i ona za osobe s ograničenom pokretljivošću. Potičemo roditelje da osiguraju da njihova djeca sigurno sjedaju u sjedalo i da koriste sigurnosne pojaseve tamo gdje je to predviđeno", rekli su u izjavi.

Foto: Facebook

Izvor: