Kuhar otkrio koliko bi koštao Salt Baeov zlatni steak od 960 eura ako ga napravite sami

.
U videu Džek pojašnjava cijeli proces pripreme mesa, pokazuje kako ga treba marinirati, mazati uljem i začinima, zatim pojašnjava način pečenja, a na kraju dolazi do onog dijela kada ga se pozlaćuje

 

Kuhar Džek Mankuso (Jack Mancuso) čuveni je Salt Baeov zlatni steak vrijedan 960 eura napravio za svega 100 eura. Cijeli proces pripreme je snimio i objavio na društvenim mrežama.

Video se može pogledati na Instagramu ili TikToku kuhara Mankusa, a u njemu pojašnjava kako skupocjeni steak, koji Nusret Gokce prodaje u svojim restoranima, zapravo i ne košta baš tako puno. 

Pojašnjava cijeli proces pripreme

Salt Bae, odnosno Gokce, sprema 24-karatni zlatni tomahawk-steak, koji je veoma popularan pogotovo kod slavnih osoba koje se onda time hvale na društvenim mrežama. Međutim, Mancuso je dokazao da steak baš i nije tako luksuzan kako ga Gokce predstavlja.

U videu Džek pojašnjava cijeli proces pripreme mesa, pokazuje kako ga treba marinirati, mazati uljem i začinima, zatim pojašnjava način pečenja, a na kraju dolazi do onog dijela kada ga se pozlaćuje.

Džek naglašava kako se jestivo zlato u listićima može kupiti za oko 23 eura, što znači da je ukupno zajedno sa steakom, začinima i maslinovim uljem, potrošio oko 100 eura.

- Iskreno, raditi s ovim zlatnim listićima je prava muka. Oni su veoma krhki, lome se i nevjerovatno su ljepljivi - rekao je Mankuso i potom ispričao kakvog je okusa steak.

"Estetski izgleda sjajno"

- Estetski izgleda sjajno. Okusi su isti kao i kod normalnog tomahawka. Eto, ako želite, isprobajte sami kod kuće ovaj recept, samo što ga sigurno nećete platiti tako puno kao kod Salt Baea - rekao je Mankuso.

Inače, Salt Bae je ovih dana na žestokom udaru kritike zbog cirkusa koji je napravio na finalu Svjetskog prvenstva u Kataru kada se nekako uspio spustiti na teren stadiona Lusail nakon susreta Argentine i Francuske. Ondje je žicao nogometaše za slikanje, dirao je trofej i stavljao njihove medalje u usta, piše Index.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: PRINTSCREEN