Mišel Obama pati od blage depresije

obama
Prolazi kroz emotivne uspone i padove koje svako osjeća i da se radi o trenucima "u kojima se ne prepoznajemo"

 

Bivša prva dama Mišel (Michelle) Obama otkrila je da pati od "blage depresije" zbog ograničenja nametnutih u okviru borbe protiv pandemije covida-19 i rasnih sukoba u njenoj zemlji, kao i "hipokrizije" Trampove administracije.

Supruga bivšeg predsjednika Baraka (Barack) Obame to je rekla u podcastu objavljenom u srijedu na Spotifyju.

-Probudim se usred noći zbog toga što sam zabrinuta ili zbog toga što osjećam pritisak. Pokušavam se baviti sportom, u karantini je bilo trenutaka kad se nisam dobro osjećala - otkrila je.

Obama, koja sada ima 56 godina, kaže da prolazi kroz emotivne uspone i padove koje svako osjeća i da se radi o trenucima "u kojima se ne prepoznajemo".

-Ovo nije vrijeme u kojem duhovno napredujemo. Svjesna sam da prolazim kroz neku vrstu blage depresije. Ne samo zbog karantine nego i zbog rasnih nemira. I demoralizirajuće je dan za danom gledati hipokriziju ove administracije - iskrena je.

SAD je proteklih mjeseci poprište proturasističkih prosvjeda bez presedana potaknutih smrću crnca Džordža Flojda (George Floyd) koji je umro nakon što ga je koljenom u maju gušio bijeli policajac.

Izvor: