Mustafa Nadarević: Radio sam kao izbacivač u riječkom klubu

Glumac Mustafa Nadarević (75), poznat po ulozi Izeta u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', prisjetio se početka karijere. Prije nego je postao slavan glumac i 'zaplivao' glumačkim vodama, Mustafa je u Rijeci radio kao izbacivač.

- Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje - rekao je Nadarević za bosanskohercegovačku televiziju N1. Dodao je da je Rijeka njegova velika uspomena jer se tamo počeo baviti glumom i, kako on kaže, 'igrati neke ulogice'. 

Image

Glumac sam sebe naziva noćnom pticom, čak i u sedamdesetima. 

- Cijeli život sam radio samo po noći, kad djeca i žene idu u krevet, onda ja radim. Tako da mi je to ostalo i dan danas i onda se složilo s mojim odmaklim godinama - rekao je. 

U glumačkom poslu neki glumci uspijevaju više od drugih, odnosno imaju više sreće.

- Sreća vam je sreća. To je nešto najdivnije. Mi to ne znamo kad dođe. Treba sreću znati prepoznati, ja je počesto prepoznajem - rekao je Mustafa. Poručio je mlađim kolegama i onima koji će se tek baviti glumom da se moraju spremiti i raditi jer bez rada nema ničega

- Ja sam vrlo kasno počeo, negdje sa 36 godina, kad sam dobio kćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu - lako ćemo. Nema lako, teško ćemo. U 36. godini sam počeo ozbiljno raditi, do tada sam bio zaljubljen u svoju ženu, dijete, svijet oko mene. Posao se mora krvavo odraditi da bi bio dobar - ispričao je glumac. 

Image

Mustafa se prisjetio svoje prve uloge koja je bila u prvom razredu osnovne škole u Zagrebu kada je glumio Crvenkapicu. Kako kaže, u Zagrebu je njegovo ime 'abnormalno' te su ga djeca često zadirkivala. 

- Djeca su vikala 'Musta otvori usta'. Došao sam baki kući plakati i onda je zamolila učiteljicu da ne piše više Mustafa nego Mujica. Nakon dva tri dana, djeca su vikala Mujica Gujica - ispričao je Nadarević.

Od svih uloga koje je Mustafa utjelovio, najviše ga čudi što je dobio ulogu Duje u Velom Mistu. Kako kaže, to mu je bio veliki izazov. 

Ima puno boljih glumaca od mene. Imamo sjajnih glumaca, rasnih, na prostoru ex Jugoslavije - rekao je Mustafa tvrdi da mnogi glumci odlaze prerano. 

- Meni kad god ode neki kolega, imam osjećaj kao da je otišao komad mene - kaže.