Na svadbama pjevala s 14 godina, a ima samo osnovnu školu

asd
Pjevačica Aleksandra Prijović upustila se u estradne vode veoma mlada, a za muzičko takmičenje prijavila se kao srednjoškolka. Kako je nakon šoua njena karijera krenula uzlaznom putanjom, pjevačica je prešla na vanredno školovanje, da bi ga na kraju potpuno zapostavila.

Naime, Prijovićeva je išla u Srednju tehničku školu, a kada je riješila da se bori za mjesto na estradnom nebu, brojna snimanja su je onemogućila da kao ostala djeca prisustvuje nastavi. Ipak, takmičenje se završilo, a ona je već izgradila karijeru, ali srednju školu još nije završila.

– Već sa 14 godina pjevala je na svadbama i bilo je pitanje trenutka kada će se probiti u medijima. Kada je opomenuta da ne može toliko da odsustvuje s nastave, ona se prebacila na status vanrednog đaka. Tada je imala rok u kojem je trebalo da završi školu do januara 2015. godine, ali ona to još nije učinila. Ipak, ukoliko ne završi srednju, ostat će na obrazovanju osnovne škole, što je u današnje vrijeme sramota, kada postoje svi mogući uslovi za školovanje, a djeca masovno završavaju fakultete. Nadam se da će se opametiti i posvetiti se obrazovanju, koje će joj, sigurno, značiti u životu – otkriva izvor blizak pjevačici.

Izvor: