Na talijanskom tržištu predstavljen specijalni BMW X5

BMW X5
Ovo limitirano izdanje će biti proizvedeno u samo 50 primjeraka.

BMW Italy će lansirati limitiranu verziju BMW X5 Timeless Edition u suradnji s brendom Alcantara koji je zadužen za kožni interijer automobila. Nova izvedba stiže povodom dvadeset godina postojanja obitelji BMW X, čiji je pionir i najpoznatiji predstavnik upravo model X5, a koji broji četiri generacije. The Timeless Edition će biti napravljen u samo 50 primjeraka, isključivo za talijansko tržište.

Model se temelji na xLine verziji, xDrive30d, koju pokreće 265 KS snažan dizelaš. Auto je u kontrastnom izdanju, bijel izvana i crn iznutra, a dolazi sa xOffroad paketom.

Tu su i aluminijski pragovi s gumenim umecima, ali i mehanička dogradnja u vidu samopodešavajućeg podvozja, M Sport diferencijala i sl.

Interijer je osmislila i dizajnirala Alcantara. Prednja i stražnja sjedala su prekrivena crnom alkantarom, u običnim i perforiranim uzorcima.

Uz pomoć bijele pozadine za perforirani dio Alcantara presvlake, tamna kabina izgleda svjetlije. Kontrolna ploča i obloge vrata su ukrašeni crnim drvetom, dok je daljnja personalizacija osigurana aplikacijom za staklo CraftedClarity.

Bočni dio naslona za glavu je podvrgnut dodatnom prilagođavanju. Na njemu stoji natpis Powered by Alcantara koji je napravljen elektrozavarivanjem. Tu je i slavljenička pločica Timeless Edition 1/50 koja ovu limitiranu seriju BMW-a čini još jedinstvenijom. Standardno će biti dostavljen sa stiliziranom torbom za putovanja, koja će biti napravljena od alkantare.

Novi BMW X5 Timeless Edition bio je službeno predstavljen na Open Week End 8. i 9. veljače s još dva specijalna modela koja su dizajnirana isključivo za talijansko tržište kao rođendanski poklon vozačima: BMW X2 Blue Shadow S Edition i BMW X4 Blue Shadow.

BMW X2 Blue Shadow se temelji na verziji M Sport sDrive20i sa 141 kW (192 KS) s mineralno sivom vanjskom bojom. S druge strane, specijalni BMW X4 Blue Shadow će biti dostupan u 50 primjeraka, od kojih će 40 biti u srebrnoj i samo 10 će imati ekskluzivnu mat sivu završnicu. Model X4 temelji se na xDrive20d varijanti sa 140 kW (190 KS), a predstavljen je u M Sport vanjskom dizajnu.

Izvor: