Nova Alfa Romeo 8C bit će hibrid sa 800 KS

U sklopu plana razvoja talijanskog proizvođača za petogodišnje razdoblje od 2018. do 2022. godine kao jedan od glavnih aduta istaknut je novi Alfa Romeo 8C, koji će naprednom hibridnom tehnologijom ispaljivati čak 800 KS.

Prvi render mogućeg izgleda donosi ugledan portal Motor1.com, a već je na prvi pogled vidljivo kako će novi Alfa Romeo 8C biti pod znatnim utjecajem dizajnera iz Maranella. Ferrarijeva tehnologija u najvećoj će se mjeri nalaziti i ispod lima. To je zapravo i logično, jer već dugo traju najave raznih paprenih modela Alfa Romea koji će koristiti hibridnu tehnologiju. A Ferrari već ima bogato iskustvo u tome. Ponajviše iz nastupa u Formuli 1, ali i u konstruiranju cestovnih bolida kakav je primjerice Ferrari LaFerrari. Da se podsjetimo… Još prije nekoliko mjeseci najavljena je top-gun Alfa Romeo Giulia Coupe, odnosno Alfa Romeo GTV, kako će se službeno zvati. Bit će isto hibrid, a ukupnu snagu od čak 641 KS će crpiti iz kombinacije turbobenzinca 2.9 V6 i elektromotora.

Isti set-up koristit će i novi Alfa Romeo 8C, ali će novim turbopunjačem te usisnim i ispušnim sustavom te snažnijim elektromotorom kombinirana snaga biti napucana na čak 800 KS. Time će se Alfa Romeo smjestiti tek jednu stepenicu ispod najsnažnijih modela Ferrarija, a moći će se ravnopravnom nositi s bilo kojim supersportašem na svijetu.

Premda je na službenoj prezentaciji petogodišnjeg plana poslovanja tvrtke istaknuto kako će Alfa Romeo 8C do stotku stizati za manje od tri sekunde, obzirom na to da će umjesto najavljenih 700 razvijati 800 konjskih snaga za očekivati je kako će katapultiranje do 100 km/h trajati oko 2,5 sekunde.

Izvor: