Otkrivamo tajne žena sa prirodno sjajnom kosom

Iako se do sada to činilo nestvarnim, pravilnom njegom i praćenjem savjeta možete postići željen izgled kose – sjajne i lijepe poput Olivie Palermo ili Gigi Hadid.

Ovdje glavnu ulogu ne igra više genetika, već kao što smo rekli – dobra njega. Na jednom mjestu smo okupili nekoliko savjeta kojim se vode poznate dame, a uz pomoć kojih lako ističu prirodni sjaj kose, piše magazin "Ljepota i Zdravlje".

#1 Redovno koriste šampon za dubinsko čišćenje kose

Suhi šamponi, višak ulja i prljavština mogu “apuniti” i obložiti dlaku u potpunosti, a rezultat toga je nedovoljno reflektovanje svjetlosti. Da biste u potpunosti očistili kosu od svim proizvoda koje nanosimo i prljavštine koja se tokom dana nakuplja potrebno je da investirate u šampon za dubinsko pranje kose i koristite ga svake druge sedmice.

#2 Ne kupuju bilo koju četku

Bilo da imate gustu, kovrdžavu, ravnu ili tanku kosu, četka od veprove dlake će vam pomoći da ravnomjerno rasporedite prirodna ulja sa kose i samim tim dobijete sjaj cijelom dužinom kose. Samo budite oprezni – uvijek počnite sa češljanjem od krajeva ka korijenu, kako biste svaki pramen lijepo razdvojili.

#3 Pametno stilizuju kosu

Prije nego što počnete sa korišćenjem nekog aparata za kosu koji radi na toplotu, potrudite se da priremite kosu tako što ćete na nju nanijeti proizvod koji će je zaštititi od visokih temperatura. Ako koristite fen, uvijek vazduh usmjerite prema dolje kako bi spoljna kutikula bila ravna – što je ključna stvar kada želite sjaj. Ako koristite željezo, ne prelazite toplotu od 175-180 stepeni i ne zadržavajte se na jednom mjestu kako biste sačuvali sjaj.

#4 Koriste dodatne tretmane ako je potrebno

Ovo je posebno bitno za one dame koje se farbaju. Ponekad nije dovoljan samo regenerator, pa nije loše da na kosu s vremena na vrijeme stavite masku ili sprej za dodatni sjaj.

#5 Imaju dobro odabranu frizuru

Ako je sjajan izgled kose vaš prioritet, ošišajte se na jednostavnu frizuru. Dok su slojevi dobri za dodavanje oblika i dubine, stepenasto ošišana kosa neće pretjerano reflektovati svjetlost. Međutim, ako vam kosa izgleda najbolje sa ovakvom frizurom, zamolite frizera da istanji unutrašnji dio kose, da bi spoljni dio i dalje imao dosta sjaja.

#6 Redovno skraćuju krajeve

Zbog toga što ispucali krajevi idu ka spolja, kosa nema lijep pad i samim tim i sjaj. Zato redovno odlazite na šišanje, otprilike na svakih šest sedmica, a između nanosite serume i kapi za jačinu i dodatni sjaj.