Ova vježba sagorijeva najviše kalorija, a ne zahtijeva ništa osim otvorenog prostora

.
Bilo da pokušavate smršavjeti, održati težinu ili ste jednostavno znatiželjni, znanje o tome kako sagorjeti najviše kalorija može biti važno za odabir tjelesne aktivnosti. Tijelo treba kalorije za svakodnevne funkcije, a one se sagorijevaju svakim pokretom i aktivnošću.

 

Preporučeni dnevni unos kalorija je 2000 za žene i 2500 za muškarce, ali to ovisi o nekoliko faktora. Dob, način života, visina i težina utječu na to koliko vam je energije potrebno, dok hormoni i lijekovi mogu utjecati na to koliko energije trošite.

Prema Healthlineu, trčanje sagorijeva najviše kalorija. Vježba koja zahtijeva samo vaše noge i otvoren prostor sagorijeva nešto više od 800 kalorija u satu za osobu tešku 70 kilograma. Iako to ovisi o intenzitetu i duljini vježbanja, kao i o težini, Healthline procjenjuje da bi odrasla osoba teška 56 kilograma u sat vremena trčanja mogla sagorjeti 652 kalorije, a osoba teška 83 kilograma čak 965 kalorija.

Sličan učinak ima i trčanje u mjestu dok podižete koljena prema prsima što je više moguće, a možete iskušati i preskakanje užeta koje sagorijeva od 660 do 990 kalorija u satu. Ova popularna aktivnost iz djetinjstva može vas vratiti u kondiciju, ali i ojačati listove, gležnjeve, povećati snagu i izdržljivost.

Plivanje je aktivnost u kojoj mnogi uživaju u slobodno vrijeme, a sagorijeva od 400 do 700 kalorija u sat vremena. Najviše kalorija sagorijeva kraul tehnika.

Iako ovisi o čimbenicima poput težine i dobi, ljudi sagore oko 50 kalorija po satu sna. Prema Sleep Foundationu, tijelo sagorijeva najviše kalorija u REM fazi sna kada se broj otkucaja srca ubrza.

Izvor: