Ovako izgleda jelovnik najatraktivnije žene na svijetu

.
OLIVIA CULPO godinama plijeni pažnju, a 2019. časopis Maxim ju je proglasio najatraktivnijom ženom na svijetu. Mnogima je uzor i žele tijelo boginje kojim se ova bivša misica može pohvaliti, no čini se da su preduvjet za to dobri geni. Naime, Culpo ne slijedi dijete, ali pomno planira svoj jelovnik, posebno uoči važnih snimanja. Tada danima pije što je više moguće vode, dok odbija alkohol i šećer. Također, puno vježba i to se pokazalo formulom za uspjeh u njenom slučaju.

 

"Držim se pravila 80/20, a tijekom karantene to je bilo 40/60. Nastojim da je sve u ravnoteži", rekla je. 

 

Inače, pravilo 80/20 znači da 80 posto prehrane sačinjavaju hranjive i zdrave namirnice, dok je preostalih 20 posto nešto za čime žudite. 

 

Olivia je od prijateljice i nutricionistice Tanye Zuckerbrot usvojila važno pravilo, a to je da većinom unosi proteine i vlakna. 

 

Evo kako točno izgleda njen jelovnik za jedan dan.

"Ustajala sam oko 7-8, ali sad imam psa pa je to u 6", otkrila je za Women's Health.

 

Ujutro pije kavu s bademovim mlijekom i jede voće, najčešće borovnice, ribizl i jagode. Ponekad slijede bjelanjci i avokado na tostu.

 

Ručak

 

"To je gotovo uvijek nekakva salata. Volim piletinu i povrće koje pečem u pećnici", dodaje.

Međuobrok

 

Da bi bila sita cijeli dan, Olivia uvijek pri ruci ima grickalice pune vlakana i proteina. Kako kaže, opsjednuta je orašastim plodovima, a voli i kombinaciju grožđica i čokolade.

 

"Zasitni su i smoothieji pa ih ponekad konzumiram. Najviše volim kad je spremljen od smrznutih banana, kakaa, malo bademovog maslaca, soli, cimeta, vanilije i proteina u prahu", priznala je. 

 

Večera

 

Posljednji obrok u danu ponovno je meso uz povrće, dok su joj omiljen desert sladoled i vino.

Izvor: