Ovo su načini da uklonite podočnjake

Od savjeta za ljepotu, ovo je prilično najjednostavniji trik koji svi mogu isprobati kod kuće.

Budući da su podočnjaci ponekad uzrokovani natečenim kapcima (pogotovo kada se tek probudite ujutro), ponekad malo hladnoće može učiniti čuda. Primjena hladnog obloga ujutro smanjiće oticanje i pojavu tamnih podočnjaka, kažu stručnjaci. Držite kašiku u zamrzivaču kako biste ujutro s njom prešli preko kapaka ili upotrijebite mekanu krpu s kockicama leda. Od savjeta za ljepotu, ovo je prilično najjednostavniji trik koji svi mogu isprobati kod kuće.

Izloženost suncu također može utjecati na pojavu podočnjaka. Zaštita vaše kože od sunca također je ključna za sprečavanje pojavljivanja podočnjaka, kažu stručnjaci, prenosi Oslobođenje. Previše sunca može uzrokovati da vaša koža proizvodi više melanina, što stvara više obojeni pigment ispod očiju, kao i na ostatku vašeg lica. Preporučuje se svakodnevno korištenje kreme za sunčanje za lice od najmanje SPF 30, kao i nošenje sunčanih naočala.

Čak i male nesvjesne navike mogu utjecati na pojavljivanje podočnjaka. Kada trljate oči, koža može postati nešto deblja i tamnija, to je dio njenog odbrambenog sistema, kažu dermatolozi.

Izvor: