Palača objavila kada bi se Kejt Midlton mogla vratiti na posao

r
Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost da se sada oporavi, poručeno je

Kensingtonska palača podijelila je novosti o Kejt Midlton (Kate Middleton).

 

 

Podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji 

Naime, Kejt je prije nešto više od godinu pokrenula poslovnu radnu grupu koja ima ključnu ulogu u transformaciji načina na koji društvo prioritizira i podržava djecu u njihovim najranijim godinama. Oni su sada objavili izvještaj u kojem stoji da bi ulaganje u djecu u njihovom ranom djetinjstvu moglo generirati više od 45,5 milijardi funti za nacionalnu privredu svake godine.

Portparol Kensingtonske palače naglasio je da na ovu vijest ne treba gledati kao da se princeza Kate vraća na posao nakon teške operacije abdomena i otkriva da je bila podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji za rak. Ove godine uopće nije imala javne angažmane, no potvrđuju da je upoznata sa svim aspektima izvještaja. 

Vratit će se na posao kada dobije zeleno svjetlo doktora

Njen portparol rekao je:

- Na projektima princa i princeze uvijek se radi. Rano djetinjstvo veliki je prioritet za princezu i stoga je u potpunosti bila ažurirana tokom rada radne grupe i vidjela je izvještaj.

Kejt Midlton još se neće vratiti kraljevskim angažmanima. 

- Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost da se sada oporavi. Vratit će se na posao kada dobije zeleno svjetlo liječnika -  stoji u izjavi.

 

Foto: Instagram