fbpx Plastične kutije od sladoleda bacajte odmah

Plastične kutije od sladoleda bacajte odmah

Home

Plastične kutije od sladoleda bacajte odmah

Velika plastična kutija koja ostane nakon pojedenog sladoleda izgleda baš praktično? Pa još ima i poklopac koji baš fino dihtuje i zato je operete misleći: Šteta da je bacim, sigurno će mi dobro doći da u nju stavim nešto.

Ukoliko npr. ostane nešto jela od nekog ukusnog ručka i, pošto se danas ništa ne baca, kutija od sladoleda je idealna da u nju stavite hranu koju ćete ostaviti u frižider. Zgodna je i za zamrzavanje hrane. Ne, ne i ne! Ne smijete to raditi. A evo i zašto.

Prazne kutije od sladoleda mogu biti jako opasne, jer mogu prenijeti hemikalije na ono što u njih stavljamo. U to se ubrajaju one poput UV stabilizatora, omekšivača ili nekih drugih supstanci koje se nalaze u plastici, pa se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci. Naročito kad kutije perete vrućom vodom, nakon toga u njih stavljate hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može da „nagrize“ plastiku.

Proizvođači garantuju bezbrižnu konzumaciju sladoleda koji je u kutiji – međutim, kad se isprazni, ovo dobro zapamtite, kutija se mora baciti, piše Index.ba.

Objavio: Pon, 19/08/2019 - 22:26

Povezane vijesti

Back to top