Posrnuli pjevač / R. Kelly seksualni je predator kojem prijeti 30 godina zatvora

Pedesetdvogodišnji američki R&B pjevač R. Kelly proživljava neke od najtežih trenutaka u životu. Naime, optužen je za cijeli niz seksualnih prijestupa.

Optužbe ga terete za šokantan popis nedjela, a sve je započelo davnim slučajem iz 1994. kada je navodno krivotvorio dokumente i podmićivao koga je trebao ne bi li uspio oženiti tada 15-godišnju Aaliyah, poznatu pjevačicu koja je prije 18 godina tragično preminula u avionskoj nesreći.

Na temelju krivotvorenih dokumenata R. Kelly je uspio oženiti maloljetnu Aaliyah, no trud mu se i nije baš isplatio, jer su se razveli nakon samo šest mjeseci braka. Kada su se vjenčali R. Kelly je imao 27 godina.

Taj skandal se zataškao kada je lijepa Aaliyah poginula u avionskoj nesreći 2001. godine, no sada je sve ponovno izašlo na vidjelo.

Inače je ovaj posrnuli pjevač već godinama u centru brojnih skandala u kojima je, bez izuzetka, optužen za seksualno zlostavljanje žena i djevojaka. Sve se posebno zahuktalo kada je snimljena serija Surviving R. Kelly, a u kojoj su mnoge žrtve ovog seksualnog predatora progovorile o detaljima svojih odnosa s njime.

Protiv pjevača je podignuto na desetke optužnica za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, a pripisuju mu se i zlodjela poput - snimanja seksa s maloljetnicom, vođenje seks kulta, pedofiliju i posjedovanje i snimanje dječje pornografije.

Pretpostavlja se da bi za sve navedeno mogao dobiti i do 30 godina zatvora, prenosi dnevnik.hr

 

Izvor: