Rihanna donirala pet milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa

rihanna
TIJEKOM pandemije koronavirusa zabrinute su i brojne poznate osobe koje pružaju pomoć na razne načine, bilo da pružaju ljudima svoje vrijeme ili svoj novac. Mnoge zvijezde su se javljale uživo, putem društvenih mreža, kako bi zabavile one koji se nalaze u izolaciji, a mnogo je i onih koji su donirali novac pomažući zajednice širom svijeta u borbi protiv virusa Covid-19.

Rihanna je jedna od onih koji su odlučili novčano pomoći u borbi s kojom se čitav svijet suočava i donirala je novac putem svoje fondacije Clara Lionel.

Ona je ovu fondaciju osnovala 2012. godine i ona nosi ime njenih bake i djeda. Neprofitna organizacija financira edukativne programe, a također osigurava sredstva za hitne slučajeve širom svijeta. Od 2012. godine Rihannina organizacija je bila prva koja je kretala u akciju i osiguravala pomoć onim mjestima kojima je bila potrebna.

Pet milijuna dolara koje će Rihanna donirati bit će podijeljeno između raznih organizacija, uključujući i organizaciju Svjetskog zdravstvenog centra, za istraživanje virusa Covid-19.

Ove organizacije novac će koristiti da:

Pomognu lokalnim bankama hrane koje opskrbljuju zajednice koje su u riziku i starije građane u SAD-u;

Olakšaju i osiguraju brže testiranje na Maldivima i Haitiju, kao i da podrže lokalne zajednice na tim mjestima;

Dostave potrebnu opremu, aparate i lijekove medicinskim ustanovama i liječnicima koji rade u direktnom kontaktu sa zaraženim ljudima;

Podrže izgradnju ustanova intenzivne njege, osiguravajući potrebne respiratore;

Podrže istraživanja i proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa;

Osposobe medicinske radnike i šire nužne informacije kako bi spriječili širenje virusa.

Rihanna će, također, donirati 600.000 dolara svojoj rodnoj zemlji, Barbadosu, koji će se koristiti za borbu protiv koronavirusa. Do sada je zabilježeno samo nekoliko slučajeva oboljelih na Barbadosu, ali kako situacija odmiče, dobro je vidjeti da je Rihanna bila proaktivna i da je osigurala pomoć Barbadosu prije nego što se situacija pogorša.

Rihanna daje sve od sebe kako bi vratila svojoj zajednici i osigurala SAD-u, Barbadosu i ostatku svijeta svu podršku koju može. Ona nije prva javna osoba koja je izrazila svoju zabrinutost i donirala novac, a izjavila je: "Ako postoji nešto što sam naučila, to je da ovaj svijet možemo popraviti zajedno."

Izvor: