Senidah sljedeće godine predstavlja Sloveniju na Evroviziji

Senida Hajdarpašić Senidah predstavljaće sljedeće godine Sloveniju na Evroviziji, koja će biti održana u Holandiji.

Trenutno jedna od najpopularnijih muzičarki na ovim prostorima još ranije je imala želju da se oproba na najstarijem muzičkom takmičenju, a 2014. bila je na korak da u tome uspije. Sa svojim bendom Muff tada je osvojila drugo mjesto na slovenačkom festivalu Pesem Evrovizije, prenosi Avaz.

Kako zasad stvari stoje, ona će sljedeće godine dobiti priliku od organizatora da sama predstavlja svoju državu, bez učešća na nacionalnom takmičenju, i već je počela da pravi pjesmu za tu priliku.

- Senida se jako obradovala pozivu da predstavlja Sloveniju u Holandiji. Evrovizija je njena velika ljubav. Sve to dolazi sada, kada Senida pokušava da gradi internacionalnu karijeru, pa će joj festival evropske muzike dobro doći da sebe predstavi publici izvan Starog kontinenta - rekao je izvor blizak Hajdarpašićevoj.

 Organizatori vjeruju da će upravo ona postići uspjeh na evrovizijskom takmičenju jer izvodi vrstu muzike koja je apsolutni hit u cijelom svijetu.

Senidah (34) na muzičku scenu zakoračila je 2010. singlom "Pustinjom". Dugo joj je trebalo da postigne komercijalni uspjeh jer trep muzika (podžanr rep muzike, sa znatno sporijim matricama) nije bila popularna na ovim prostorima.

Vrtoglavi skok popularnosti dogodio joj se tek 2018, kada je izašao njen singl "Slađana", potom i album "Bez tebe", kao i megahit "Mišići".

Podsjećamo, Senidah će sutra nastupiti na festivalu "Born in Ghetto" zajedno sa Raf Camora, Jala Brat & Buba Corelli, Coby, Inas$, Pireli, Emirez, Katarina Grujić, Fox, Surreal, Kuku$ klan i drugi.

Izvor: