Suprugu Seada Kolašinca ispitala policija: Bela u torbi nosila nedozvoljeno oružje

Sead

Supruga bh. reprezentativca i aktuelnog nogometaša Arsenala Seada Kolašinca završila je na naslovnicama svjetskih medija.

Atraktivna Bela Kolašinac (Bella), navodno je u Veliku Biritaniju pokušala unijeti ilegalno oružje, preciznije pištolj za omamljivanje, popularni elektrošoker. 

The Sun i Daily Mail navode kako je Bela Kolašinac pokušala ilegalno oružje unijeti u privatnom avionu, a kasnije se pravdala kako je to zbog straha i ankcioznosti koje osjeća nakon što su njenog supruga u društvu Mesuta Ozila napali naoružani motoristi prošle godine.

Podsjetimo, nakon napada na supruga, Bela je tada pobjegla u Njemačku gdje ima dozvolu za nošenje elektrošokera, ali je on u Velikoj Britaniji ilegalan.

Incident se dogodio prošle sedmice na londonskom aerodromu Biggin Hill, a Bella Kolašinac je briznula u plač suočena s pitanjima snaga reda i mira koji su otkrili pištolj.

Na kraju je puštena uz upozorenje, ali joj je naglašeno da nošenje zabranjenog oružja sa sobom povlači i šestomjesečnu zatvorsku kaznu. 

- Sve je bio samo nesporazum. Elektrošoker je zapravio još bio zapakiran i nije u sebi imao ni baterije. Bella je uspjela dokazati da je aerodromu slala email kako bi se osigurala da ga može unijeti. Ali kada je dobila povratnu poruku u avionu da je sprava ilegalna, mobitel joj je bio isključen - rekao je anoniman izvor za Daily Mail.

Izvor: