Svijet digitalnog utrkivanja ‘Asphalt 9: Legends‘ dobiva ‘track-only‘ Lamborghini Essenzu SCV12

Mmm

‘Videoigre su važan alat za predstavljanje novih automobila široj javnosti‘, Lambo se u digitalnom trkalištu očekuje 13. svibnja.

Lamborghinijev 'track-only' hiperautomobil Essenza SCV12, predstavljen u srpnju prošle godine, sada ćete moći voziti u poznatoj mobilnoj arkadi 'Asphalt 9: Legends' od sljedećeg tjedna. Talijanska egzotika se u digitalnom trkalištu očekuje 13. svibnja, a osim najboljih strojeva automobilske industrije, igrači mogu voziti i najpoznatijim i najslikovitijim cestama na svijetu.

'Gaming zasigurno ima zaigraniji i manje realističan pristup, ali je važan alat za predstavljanje naših automobila široj javnosti i mlađoj generaciji. Iz tog razloga, vrlo smo zadovoljni što je Asphalt 9: Legends odabrao Essenzu SCV12, omogućavajući igračima da iskušaju uzbuđenje sjedenja za volanom našeg 'track-only' hiperautomobila', izjavio je Giorgio Sanna, šef Lamborghinijevog odjela za motosport.

Počevši od sljedećeg četvrtka, igrači iz cijelog svijeta morat će odabrati jednu od osam dostupnih boja prije nego što se natječu u 'Lamborghini Essenza SCV12 Challangeu'. Dostupne će biti tri kvalifikacijske epizode: od 13. do 16. svibnja, od 10. do 13. lipnja i od 1. do 4. srpnja. Prema Lamborghiniju, 'najboljih 100 igrača sudjelovat će na zatvorenim kvalifikacijama između 5. i 8. kolovoza, a nakon toga, najboljih osam testirat će svoje vještine u velikom finalu 18. rujna'.

"Essenza SCV12 je vrhunski prikaz bolida s atmosferskim V12 motorom koji je simbol Lamborghinija od 1962. godine", izjavio je tehnički direktor Lamborghinija Maurizio Reggiani. Proizvodnja je ograničena na 40 modela, a može se pohvaliti i monokokom nove generacije od karbonskih vlakana koji, iako nema unutarnji kavez, udovoljava sigurnosnim standardima središnjem sigurnosnom tijelu motosporta – FIA-i. Pokreće ga najsnažniji atmosferski V12 koji je Lamborghini ikad razvio, a na cestu proizvodi 830 KS (610 kW).

Izvor: