Trening od 8 minuta za lijepo oblikovane ruke

Kako bismo se osjećali dobro u svojoj koži, potrebno je da s vremena na vrijeme ugodimo sebi, ali prije svega da steknemo zdrave navike, kojih ćemo se svakodnevno pridržavati. Jedna od tih navika, svakako je i redovan trening.

Uz redovne treninge osjećat ćete se neuporedivo bolje, a uz to, vaše tijelo će sjajno izgledati. Međutim, bez obzira na to da li želite da oslabite par kilograma, ili oblikujete svoje tijelo, prije ili kasnije doći će vrijeme za specifikovane vježbe, koje aktiviraju i oblikuju pojedinu grupu mišića. Ovaj tip vježbi veoma je važan jer oblikuje svaki dio tijela i čini da u cjelini izgledate besprijekorno.

Ruke su definitivno jedan od dijelova tijela, koji je najčešće izložen pogledima i upravo zbog toga ćete željeti da ih oblikujete, kako bi one izgledale što ljepše. Iako su kardio i vježbe snage veoma važne kako bi se istopio višak kilograma i smanjio obim svakog dijela tijela, pa i ruku, vježbe zatezanja su te, koje će učiniti da pojedine regije na našem tijelu ne izgledaju opušteno, već da svaki dio tijela bude besprijekorno zategnut.

Iako su statične i čine se jednostavnim, vježbe za ruke zahtijevaju veći broj ponavljanja i mogu biti veoma zahtjevne. Baš kao i sve druge vježbe i ove zahtijevaju istrajnost i upornost, u kombinaciji sa izbalansiranom ishranom.

U nastavku vam donosimo idealan trening, koji će vam pomoći da smanjite obim ruku.

Izvor: