fbpx Ugljeni hidrati nisu izvor gojaznosti

Ugljeni hidrati nisu izvor gojaznosti

Home

Ugljeni hidrati nisu izvor gojaznosti

Foto: Thinkstock
Kada god se povede razgovor o efikasnom gubljenju tjelesne težine, prvo što čujemo je: “Izbaci ugljene hidrate!”. Da li ugljeni hidrati stvarno predstavljaju najveći izvor gojaznosti i da li ih treba u potpunosti isključiti iz ishrane? Odgovor je ne!

Da bi naše tijelo funkcionisalo potrebno je da u njega unosimo: ugljene hidrate (kao izvor energije), masti (da biste ostali siti) i proteine (za kvalitet mišića).

Dakle, nisu ugljeni hidrati ti koji su uticali na povećanje naših kilograma, već je to posljedica dnevnog unosa kalorija. Ako jedete mnogo više kalorija, nego što ih  trošite, jednostavno ćete dobiti na težini. Zapravo, ishrana koja sadrži i proteine i zdrave masti i kvalitetne ugljene hidrate prije će vas dovesti do željenog gubitka kilograma, nego da izaberete samo jednu grupu namirnica na kojoj ćete bazirati svoju ishranu.  Tačno je da u toku vaše dijete, fokus treba da bude na proteinima, kako bi tijelo moglo efikasno da sagorijeva masti, ali to ne znači da treba izbaciti zdrave masti i ugljene hidrate iz ishrane. Da biste uspješno smršali, potrebno je da unesene kalorije i potrošite, zato ne zaboravite na trening!

Objavio: Tue, 13/08/2019 - 07:47

Povezane vijesti

Back to top